Un clásico da cociña inglesa polo Nadal: os biscoitos de xenxibre,da man da profesora de inglés Rebeca.
Dise que foi a corte da raíña Isabel I de Inglaterra a creadora de estos biscoitos con formas de persoas. Estos ofrecíanse aos invitados como unha forma de agasallalos.
Receita:
450 g de fariña.
200 g de manteiga.
100 g de azucre moreno.
1 ovo.
80 g de mel.
2 culleres pequenas de canela.
1 culler pequena de xenxibre en po.
Bater a manteiga co azucre,engadir o ovo, a mel a fariña o xenxibre e a canela.Deixar repousar a masa na neveira.Despois de 15 minutos estirar a masa co rodete e recortar cos moldes a forma desexada.Colocar as figuras nunha bandexa no forno a 180º durante 15 minutos e decorar.
Receita:
450 g de fariña.
200 g de manteiga.
100 g de azucre moreno.
1 ovo.
80 g de mel.
2 culleres pequenas de canela.
1 culler pequena de xenxibre en po.
Bater a manteiga co azucre,engadir o ovo, a mel a fariña o xenxibre e a canela.Deixar repousar a masa na neveira.Despois de 15 minutos estirar a masa co rodete e recortar cos moldes a forma desexada.Colocar as figuras nunha bandexa no forno a 180º durante 15 minutos e decorar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario